30 juni 2018

Informatie crossers

Tijden
Lossen: met shovel/heftruck vanaf 08:00 uur
Keuren: van 08:00 uur tot 09:30 uur
Start cross: 10:00 uur

Lossen
Het lossen gebeurt bij de kruising de Bun en de Vaartweg ter hoogte van landbouw mechanisatiebedrijf Blok en loonbedrijf van Dun.
Het rennerskwartier is te bereiken door de Bun helemaal af te rijden. En dan rechts richting de ijsbaan. (zie foto in de bijlage)
Als je gelost moet worden door een shovel wacht dan op de de Vaartweg (deze loopt parallel aan de Espelerringweg). Houd voor het parkeren van je auto of trekker zoveel mogelijk de wegen; Vaartweg en Espelerringweg vrij, dit geldt uiteraard ook voor de bermen die aan deze wegen liggen.

Keuren
Het keuren gebeurt zoals bij de meesten bekend is op de baan. Denk er hierbij aan dat de auto volledig leeg is en dat er geen personen meerijden in de auto. Als je aan de beurt bent om gekeurd te worden begint dit met een remmentest. Je rijdt hard richting de plaats van het keuren en ter hoogte van het keurteam trap je hard op de rem tot je volledig stilstaat.
Voor de junioren geldt: Je moet zelf kunnen aantonen waar je motorcode staat en ook zorgen dat dit nummer goed leesbaar is. Controleer ook zelf eventueel met behulp van internet of de code die je hebt gevonden ook correspondeert met de informatie van internet.

Voorstart
Er wordt weer gewerkt met een voorstart. Rij om het rennerskwartier heen en de vrijwilligers zetten je op de goede plek (zie de bijlage voor een plattegrond van het rennerskwartier).

Halve finales
De junioren rijden dit jaar ook halve finales. Er gaan 12 rijders door naar de halve finales en die 12 rijders mogen allemaal nog 2 keer rijden om te bepalen wie er doorgaan naar de finale.
Bij de polder klasse gaan er 18 rijders door naar de halve finales (voorheen waren dit 24 rijders).

Volgorde van de ritten
4 Manches. Eerst de junioren, dan 1800cc klasse en daarna polderklasse, PAUZE, volgende manche.

Daarna:
1ste halve finale junioren
1ste halve finale polder klasse
Finale 1800cc klasse
2e halve finale junioren
2de halve finale polder klasse
Finale junioren gevolgd door
Finale polderklasse.

Algemene punten
Er worden geen beslissingsritten gereden. Als organisatie bepalen we wie er door gaat naar de halve finales of finale door te kijken hoe de rijders gepresteerd hebben in de manches. Bijvoorbeeld: hebben rijder A en B evenveel punten dan kijken we wie van de twee als eerste een hoger aantal punten heeft behaald in de manches.

Voor de gehele dag geldt: zorg dat je op tijd bent, gezien de tijdsdruk kunnen we op niemand wachten.

Bijlagen
Plattegrond Autocross Espel; hierop is te zien waar men moet laden en lossen en hoe men op het rennerskwartier komt.

Plattegrond Rennerskwartier; hierin staat een overzicht van de rijrichting in het rennerskwartier. Voor degene die hier niet mee bekend zijn: Dit doen we zodat we je op het rennerskwartier al op kunnen stellen in de voorstart.

Ten slotte willen we je nog verwijzen naar de reglementen die te lezen zijn op deze website.

Vergeet niet je rijbewijs mee te nemen!
Iedereen succes met zijn of haar laatste voorbereidingen en tot zaterdag.